Belföld

Több nőt, köztük a saját élettársát kényszerítette prostitúcióra egy férfi

police.hu
police.hu

Több nőt, köztük a saját élettársát is prostitúcióra kényszerített egy 32 éves férfi, akit emberkereskedelemmel, kényszermunkával, valamint kerítéssel gyanúsítanak – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

A police.hu-n azt írják, egy évvel ezelőtt az orosházi kórház értesítette arról a rendőrséget, hogy egy fiatal nőt az élettársa bántalmazott. A sértett arc- és szegycsonttörést, valamint számos zúzódásos sérülést szenvedett, és kiderült, hogy a gyanú szerint a férfi az akkor 19 éves lányt Magyarországon, illetve Ausztriában és Svédországban is prostitúcióra kényszerítette.

Végül a férfi tavaly tavasszal Ausztriában bántalmazta olyan súlyosan a nőt, hogy több csontja is eltörött.

A 32 éves férfit édesanyja soproni házában 2023. június 28-án fogták el a nyomozók és azóta letartóztatásban van.

A tanúvallomásokból, valamint a különböző informatikai eszközökön tárolt adatokból egyértelműen kiderült, hogy a férfi további három nő futtatásában vett részt.

Közülük kettő önként vállalta itthon és külföldön is a szexuális szolgáltatásokat, amikhez a férfi keresett klienseket számukra, különböző hazai és külföldi oldalakon hirdette meg őket.

A vendégekkel is ő egyeztetett, és állapodott meg az árakban, a lányoktól keresetük nagy részét elvette. A gyanú szerint a harmadik nőt folyamatosan kábítószerrel kínálta, és a tudatmódosító szer hatását kihasználva vette rá arra, hogy Bécsben különböző partnerekkel szexuális tevékenységet végezzen.

A sértettektől csaknem egy év alatt több millió forintot vett el, és a megszerzett pénzből általában kábítószert vásárolt, illetve teljes mértékben felélte azt, legális jövedelemmel ugyanis nem rendelkezett.

A KR NNI fehérvári nyomozói a 32 éves férfit több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunkával, üzletszerű kerítéssel, súlyos testi sértéssel, valamint kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik