Még változhatnak pozitív irányba az elszámolt felsőoktatási felvételik besorolásai

Ha a jelentkező esetleges egyedi pontszámfelülvizsgálat során előrébb lévő jelentkezési helyén eléri a ponthatárt, besorolása pozitívan változik.

Az Eduline megkérdezte az Oktatási Hivatalt (OH), hogy miután idén sok felsőoktatásba felvételizőnek elszámolták a pontszámát, ezeknek az esetkenek a felülvizsgálata változtathat-e azon, hogy a többi jelentkező milyen besorolási döntést kap. A felvételizők közül már a ponthatárok kihirdetése előtt sokan jelezték, hogy az új, bonyolultabb felvételi rendszerben rosszul számolták ki a pontszámaikat.

Az OH azt válaszolta, hogy a július 24-én megállapított ponthatárok alapján küldik ki a besorolási döntést. Amennyiben további diákok nyernek felvételt egy adott intézménybe, ez nem változtat a többi jelentkező besorolásán.

Hozzátették viszont, hogy

amennyiben az esetleges egyedi pontszámfelülvizsgálat során a felvett jelentkező előrébb lévő jelentkezési helyén eléri a ponthatárt, a besorolása pozitívan változik.

A 24.hu is közvetítette a felvételi ponthatárok kihirdetését, és részletesebben válogattunk a fontos és/vagy népszerű szakok ponthatárai közül is. A budapesti pontváró bulin képgalériával és videóriportban is megörökítettük az izgalom és öröm nagy pillanatait.