Belföld

Fehérvári lakástűz: ezért zuhant le a 18 éves lány

Egyedül volt otthon, amikor a lángok felcsaptak.

Vasárnap hajnalban a székesfehérvári Almássy-telep egyik négyemeletes társasházának tetőtéri lakásában tűz ütött ki, az égő lakásból egy fiatal lány menekülni próbált, ám a negyedikről a mélybe esett, súlyosan megsérült. A Bors most azt írja, hogy a 18 éves lány egyedül volt a  lakásban a tűz keletkezésekor, hajnali öt körül . A tűzre és a füstre riadt fel. Az egyik szomszéd szerint ők arra ébredtek, amikor fentről kétségbeesetten kiabált segítségért.

Egy házban lakó férfi felrohant, berúgta az ajtót, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy a lány már nem tudott kimenekülni, kimászott lakásuk erkélyének korlátjára. Kitartóan kapaszkodott percekig, de a lángok és a forróság miatt nem tudta tovább tartani magát, megégett a keze és lezuhant. Az mentette meg az életét, hogy a ház előtt lévő bokorra esett.

A tűzoltók azt mondták, még vizsgálják, miért történt a tűzeeset, de elvileg az elektromos főzőlap hibásodhatott meg, az gyulladhatott ki
– tette hozzá a szomszéd. A tűzoltók több lakót is kiküldtek az épületből, volt, akinél betörték az ajtót, mert nem tudták, otthon van-e. Eloltották a tüzet, de emiatt több lakás is beázott. Cser-Palkovics András polgármester vasárnap azonnal jelezte, az önkormányzat minden lehetséges segítséget kész megadni az érintetteknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik