Belföld

Magyar Péter: Orbán úgy beszélt, mint a kamaszsrác, akihez nem szólnak hozzá osztálytársnői

Adrián Zoltán / 24.hu
A TISZA Párt Kampánynyitó Rendezvénye a MOM sportközpontjában 2024. július 6-án.
Adrián Zoltán / 24.hu
A TISZA Párt Kampánynyitó Rendezvénye a MOM sportközpontjában 2024. július 6-án.

„A miniszterelnök tusványosi beszédében úgy beszélt, mint a kamaszsrác, akivel nem állnak szóba az osztálytársnői és ezért arról kezd el értekezni, hogy ő majd meghódítja Claudia Schiffert. A hódítási stratégiája pedig nagyjából abban merült ki, hogy a konkurens osztálytársainak nála sportosabb testalkatát és ruházatát próbálta kigúnyolni. Észre sem vette, hogy pont magát gúnyolja ki” – írta Magyar Péter egy Facebook-posztban hétfőn. Orbán Viktor miniszterelnök pár napja tartotta meg éves tusványosi nagy beszédét, amelyben előadta az aktuális helyzethez igazított világértelmezését. Erre reagált most a Tisza Párt újdonsült elnöke és európai parlamenti képviselője.

Magyar szerint fontosabb a nagy világpolitikai értelmezések helyett inkább Magyarország belföldi problémáira koncentrálni, melyeket hosszan el is kezdett sorolni:

Orbán beszélt világrendszerváltásról, új világrendről, háborúról, békéről, csak épp annak az országnak a problémáiról nem, amelynek vezetésével megbízták.

Nem beszélt a széteső egészségügyről, a klímaberendezések hiányában elmaradó gyermekműtétekről és létfontosságú kezelésekről. Nem beszélt a szétvert oktatásról, a tanár-, orvos- és ápolóhiányról. Nem szólt a 60 %-os élelmiszerinflációról, a kiürülő magyar vidékről, a Nyugat-Európába menekült majd egymillió honfitársunkról. Nem tartotta fontosnak, hogy szóljon a 3 millió létminimum alatt élőhöz. Nem foglalkozott a széthulló közszolgáltatásokkal, a leálló MÁV-val. És érthető módon nem hirdetett harcot a saját családját éltető, mindent átható korrupció ellen se” – írta az ellenzéki politikus.

Magyar Péter ezután arra tért rá, hogy a miniszterelnök a lehangoló demográfiai helyzetről is csak pár szót ejtett a beszédében. „De itt is csak hagymázas álmokat kergetett és épp csak a valóságot nem említette”, ami szerinte az, hogy Orbán 14 év kormányzásának köszönhetően olyan kevés gyerek nem született még Magyarországon, mint amennyi idén.

„Világrendszerváltás, latte avokádó, konnektivitás. Itt tart Orbán Viktor 2024-ben. Ebből nem lesz randi Claudia Schifferrel. De még Terikével sem. A magyar emberek legkésőbb 650 nap múlva új vezetőt és irányt választanak. És nem a jelöltek testalkata és étrendje alapján fognak szavazni. Bár akár az alapján is dönthetnének, az eredmény ugyanaz lenne” – írta a Tisza vezetője a tusványosi beszédre reagáló bejegyzésében.

Magyar Péter a szokásossá váló saját Youtube-műsorában, a főleg válogatott követői kérdésekre válaszokat adó Magyar Infóban arról beszélt vasárnap, hogy csak a múlt héten 35-40 sajtó-helyreigazítási pert adtak be, emellett „nagyon sok” személyiségi jogi pert is indítottak, és büntetőfeljelentéseket is tettek. A politikus azt viszont nem részletezte, hogy melyik sajtótermékek ellen, miért indítottak pereket, azt viszont hozzátette, hogy „folyamatosan hazudnak minden nap, mindegyik tagunkról, mindegyik vezetőnkről, bárkiről, akiről kiderül valami”. Megemlítette azt is, hogy a köztelevízióba továbbra sem engedik szerepelni őket, írta a hvg.hu.

A műsorban az is szóba került, hogy

a Tisza első számú feladata most az intenzív pártépítés.

Erről Radnai Márk, a párt Tarr Zoltán melletti másik alelnöke beszélt, és azt is mondta hogy nekik jelenleg nem is a kormány a legnagyobb ellenségük hanem inkább az idő, mert két évük, 20 hónapjuk van hátra a következő parlamenti választásokig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik