Belföld

Kikötötték az ágyhoz az idős férfit a kórházban, ahol havonta 440 ezret kell fizetni

A kórházi ágyhoz kötözték beteg rokonukat, aki csaknem kiszáradt, az ügyeletes orvost pedig még telefonon sem tudták elérni a Várpalotai Szent Donát Kórházban – a megrázó történetről az RTL Híradója számolt be.

Az emelt szintű szolgáltatást ígérő intézetnek havi 440 ezer forintot kell fizetni annak a családtagnak, akinek idős rokonával történt meg ez az eset.

Tegnap látogatási idő alatt a papa ki volt kötve, mind a két keze, mind a két lába, mozdulni se tudott, arra esély sem volt, hogy italt fogyasszon vagy bármi…

A Híradó szerint azért kötözték meg az apósát, mert az idős férfi el akart menni a kórházból. Csakhogy a menye szerint „a papa fel se tudta emelni a kezét, nemhogy elment volna valahova”. A család kérésére eloldozták a férfi kezét, de addigra már nagyon kiszáradt.

Telefonon felhívtuk az ápolónőket egymás után, mindenki azt mondta, hogy nincsen orvos, nincsen orvos. 300 betegük van, de nincsen orvos.

A hozzátartozó azt mondta, a látogatási idő alatt, délután 2-től 5-ig nem érték el az ügyeletes orvost, aki a nővérek szerint nem is volt a kórházban.

A Várpalotai kórháztól az RTL-nek azt írták: a főigazgató teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben, és annak lezárásáig nem nyilatkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik