Belföld

Menczer Tamás szerint fideszesnek lenni lázadás

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A kormányfő tusványosi beszéde után sok fiatal csatlakozására számít.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt. Az interjúból az MTI azt emelte ki, hogy sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor tusványosi beszéde hatására Menczer Tamás, aki ezt azzal magyarázta, hogy a fiatalok, a 20-30 évesek sokak szerint szeretnek lázadni,

ma pedig a legnagyobb lázadás patriótának, hazafinak lenni.

Szerinte a baloldalnak nincsenek vonzó politikai képességei, nem véletlenül „sikoltoznak a baloldalon a tegnapi Orbán-beszéd után, mert pontosan látják, hogy ők nem tudnak ilyen beszédet tartani”. „Ott lufik vannak, már kipukkadt lufik, kipukkadó félben lévők, és olyanok, amelyek később pukkadnak ki, itt meg Orbán Viktor van, és egy rendkívül erős politikai közösség.

A fiatalok ahhoz csatlakoznak, akihez érdemes.

Menczer Tamás az orosz kőolaj-tranzit jelentős részének elzárását a békepárti magyarok és szlovákok megzsarolásának nevezte. Ukrajna az uniós társulási megállapodás alapján nem veszélyeztetheti egy tagállam energiaellátását, így amit tesz, jogszerűtlen, azt várják, hogy az Európai Bizottság a két EU-tag mellé álljon egy nem uniós országgal szemben. Azzal, hogy ezt nem teszi, kollaborációt követ el.

Itt egy háborúpárti összejátszást látunk.

A kormánypárti politikus szerint nem zárható ki, hogy

az orosz kőolaj jelentős részének elzárását esetleg sugalmazhatták nyugati háborúpártiak Ukrajnának, legyenek ezek akár brüsszeli háborúpártiak, akár amerikai demokraták.

Ukrajna ezt a lépést akkor választotta, amikor Magyarország története legnagyobb humanitárius akciójával segíti, hiszen az áram több mint 40, a földgáz és a vezetéken szállított gázolaj több mint 10 százalékát Magyarország felől kapja; ötezer, Ukrajnából menekült gyerek jár 1500 magyar óvodába és iskolába. Arra a kérdésre, hogy válaszlépésként beszüntetné-e ezt esetleg a kormány, Menczer Tamás közölte, ők nem kívánják visszazsarolni Ukrajnát, de ezek a tények.

A kommunikációs igazgató a Magyarországra az Európai Bíróság által kiszabott 200 millió eurós migrációs büntetésről szólva elmondta, először bezáratták a tranzitzónákat, majd nem engedték, hogy a menekültügyi kérelmeket a belgrádi külképviseleten lehessen beadni.

 Itt is politikai motiváció van a háttérben, Brüsszel el akarja Magyarországot árasztani bevándorlókkal.

Azt mondta, biztos, hogy országot és a magyarokat megvédik a bevándorlástól, és a bírságot sem a magyarok fogják megfizetni. Felidézte, hogy Orbán Viktor 2015-ben világosan elmondta az osztrák és német vezetőknek, hogy meg tudjuk állítani a bevándorlókat, de át is tudjuk őket engedni.

Magyarországot meg fogjuk védeni, de ha most azt szeretnék, hogy ezek az emberek Ausztriában és Németországban megjelenjenek, abban is partnerek tudunk lenni. Ezt mindenki értse úgy, ahogyan mondom

– tette hozzá Menczer Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik