Belföld

Egymást érték a defektek az M5-ösön

Egy külföldi rendszámú kisteherautóból szóródhatott ki vastörmelék.

Az M5-ös autópályán Szeged irányába, az M0-s lehajtó után több autó defektet kapott. A 444 szúrta ki az Autópályahírek Facebook-csoportban, de a portál szerint a Wazze alkalmazásban is felhasználók tömege jelezte a veszélyt, a leálló autókat az említett útszakaszon. A Blikk megkeresésésre a Magyar Közút azt közölte, hogy a szigetszentmiklósi mérnökség vasárnap reggel kapta a bejelentést, hogy az M0-M5 csomópont térségében több jármű is defektet kapott útra szóródó anyagok miatt.

Az útellenőr azonnal a helyszínre sietett, de mire kiért, már nem volt nyoma semmilyen idegen tárgynak az útpályán. A defektet kapó sofőrök elmondása és helyszíni információk alapján egy külföldi rendszámú kisteherautóból szóródhatott ki vastörmelék. A jármű az elmondottak alapján gyorsan visszatért a helyszínre, összeszedett több törmeléket is, majd elhajtott.

A cég a forgalomfigyelő kameráin próbálta visszakövetni, mi történhetett, de a kérdéses helyszínről nem készült olyan felvétel, ami alapján rekonstruálható lett volna az eset. A közútkezelő úgy tudja, személyi sérülés nem történt. A hasonló esetek elkerülése miatt ismét felhívták a figyelmet arra, milyen fontos a rakományok megfelelő, szakszerű rögzítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik