A következő élő közvetítés része Orbán Viktor Tusványoson: Készül a nagy stratégia, a családtámogatást is ki kell terjeszteni a határon túlra

A nagy stratégia

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A következő évek feladata egy nagy magyar stratégia kidolgozása, ez elsősorban Orbán Balázs politikai igazgató dolga. Még nincs jó állapotban, mert a nyelvezete túlságosan értelmiségi, az emberek viszont csak akkor védik meg azt, ha értik és elfogadják, ezért kell még fél év, hogy közérthető legyen. De az alapjai megvannak, ismerteti Orbán:

  • konnektivitás: nincs kizárólagos keleti vagy nyugati kapcsolat, nem szállunk be a kelet elleni háborúba, a blokkosodásba, partnereket gyűjtünk, nem ellenségeket,
  • a szuverenitás védelme, ennek a gazdasági alapjaival, versenyképes „nemzeti bajnok” cégekkel számos iparágban, gyarapodó közepes vállalkozásokkal, a pénzügyi függetlenség erősítésével, az eladósodottság csökkentésével, a térségen belül hitelezővé válással, miközben Magyarországnak termelőközpontnak kell maradnia, mert így lehetséges teljes foglalkoztatottság fenntartása.
  • Meg kell állítani a demográfiai hanyatlást: jól indultunk, de megakadtunk, ugyanakkor 2035-re demográfiai értelemben önfenntartóvá kell válni – ha eljön a béke, és a költségvetési tervezés lehetővé teszi, 2025-től – két lépcsőben – a gyerekek után járó adókedvezményt meg kell duplázni, emellett az Európán kívülről érkező bevándorlás helyett „zsilipelni” kell Nyugat-Európából azokat, akik továbbra is keresztény országban szeretnének élni, „eddig ők válogattak közülünk, most mi fogunk”. Fenn kell tartani és támogatni kell a falusi életformát, nem gigavárosokat létrehozni, folytatta.
  • Asszimiláció, betagozódás helyett a kulturális szuverenitás, a nyelv és a vallás megőrzése a feladat.
  • Nem lehet kis-Magyarországból kiindulni: a támogatási formákat, így a családtámogatást is ki kell terjeszteni az országhatáron kívülre, a magyarok lakta területekre. Hogy ez mikor lehetséges, azzal kapcsolatban nem bocsátkozott jóslásba.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik