Belföld

Két hete nincs klíma a budapesti János Kórházban

Két héttel ezelőtt számolt be arról az RTL Híradója, hogy a budapesti János Kórház ortopéd traumatológiáján műtéteket kellett elhalasztani amiatt, hogy elromlott a klímaberendezés és a műtőben 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet.

A kórházak műszaki karbantartásáért felelő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság akkor azt közölte, hogy a klíma javítását haladéktalanul megkezdték és „ideiglenes műszaki megoldásokkal (…) intézkedtek a szükséges hűtés biztosításáról”.

Ehhez képest az RTL csütörtöki riportja szerint a János Kórházban továbbra sem működik a klímaberendezés. A Híradónak egy beteg azt mondta, hogy az előjegyzés szeptemberig szünetel, vagy addig, ameddig meg nem javítják a berendezést. A tévé az ügyben hiába kereste a kórházat.

Takács Péter egészségügyi államtitkár vasárnap azt állította, hogy az ország több mint 600 műtőjének csak a töredékét érintette a klímaberendezések meghibásodása, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egykori vezetője pedig azzal példálózott, hogy ő 30 évvel ezelőtt 50 fokos műtőkben végzett beavatkozásokat. Kulja András orvos, a Tisza Párt EP-képviselője azonban erre úgy reagált, hogy nem az a kérdés, hogy lehet-e 50 fokban operálni, hanem hogy túléli-e a beteg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik