Belföld

Új elnöke van Gattyán pártjának

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Új elnököt választott Gattyán György pornómilliárdos által 2021-ben alapított párt, amely az utolsó helyen végzett a júniusi EP-választáson.

„A Megoldás Mozgalom elnöksége kiértékelte a párt 2024-es EP és önkormányzati választási eredményeit és elfogadta Huszár Viktor pártelnök lemondását. A Megoldás Mozgalmat 2022 óta vezető Huszár Viktor döntését a párt mérsékelt EP választási eredményére hivatkozva hozta meg. Ahogy a korábbi elnök fogalmazott, egy normális demokráciában egy politikusnak vállalnia kell a felelősséget az elért eredmények után” – írt a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében a Megoldás Mozgalom. A pártra az EP-választáson 0,37 százaléknyian szavaztak, ami összesen 16.806 voksot jelent.

A MEMO alapítói egyhangúlag a párt eddigi alelnökét, Bogó Dánielt választották a mozgalom élére. Gattyán Györgyhöz hasonlóan, Huszár Viktor alapítóként segíti tovább a párt munkáját.

Bogó Dániel a MEMO egyik alapítója, ügyvéd, családjog a szakterülete.  A közlemény szerint elnökként elsődleges feladata lesz, hogy növelje a Megoldás Mozgalom szimpatizánsainak számát, a mozgalom ismertségét.

„A Megoldás Mozgalom egy nagy család számomra, amelyben megkérdőjelezhetetlen az összetartás, a bizalom. Örömmel vállaltam el az elnöki tisztséget, mert hiszem, hogy csak ez a mozgalom képes valódi szemléletváltást elindítani Magyarországon” – mondta Bogó a párt közleménye szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik