A következő élő közvetítés része Orbán Viktor: A békemissziótól azt várják, hogy másnap majd nem lőnek

Ukrajna és Oroszország nem akar békét

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Von der Leyen és az európai liberálisok naiv emberek, nem vádolja őket Orbán haszonleséssel, butasággal végképp nem.

A háborún valaki mindig nyer, megjelennek a hiénák, akik megpróbálnak pénzt csinálni a háborúból. Nem vádol senkit azzal, hogy benne lennének a Soros György típusú dollárspekulánsok zsebében. A meghatározó a naivitás.

A békemissziótól azt várják, hogy másnap majd nem lőnek. Ez egy félreértés. Ott van a gyerekkórház ügye is. Én beszéltem mindkét féllel, én vagyok az egyetlen Európában. A két fél nem akar békét. Mind a két fél úgy gondolja, hogy a háborút megnyerheti, hogy az idő az ő oldalukon van, és persze egyszer lesznek majd béketárgyalások is, de a kérdés az, hogy milyen erővel ülnek majd az asztalhoz. Mindkét fél azt reméli, hogy erősödik addig. Ezek a naiv európaiak azt gondolják, hogy szóljunk már Putyin elnök úrnak, hogy ne bombázzon le egy nem tudom milyen várost. A háború erő kérdése. Ha a felek nem akarnak békét, akkor az a kérdés, hogy a nagyhatalmak hajlandók-e közölni velük, hogy ők viszont békét akarnak

– mondta.

Ha Kína, az USA és az EU egy nyelven beszél, akkor el tudják vezetni a feleket oda, hogy legyen tűzszünet. A kínaiak békepártiak, az amerikaiak most váltanak, ha jön Trump, akkor békepárti elnök lesz.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik