Belföld

Nagykátai sportegyesületi elnök rúgta ki a szolnoki kalandparkban az egyik rábízott fiú alól a lábát

Szolnoki Városüzemeltetési Kft.
Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Egy nagykátai illetőségű férfi, a Yakuzák Se elnöke volt az, aki a szolnoki kalandparkban akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát, hogy a fiú lefejelte a földet. Az eset kedden került nyilvánosságra, amikor a park fenntartója közzétette a biztonsági kamerák felvételét.

Az egyesületi vezető szerdán lemondott posztjáról. Az egyesület honlapjára kitett közleményében bocsánatot kért, és azt írta, minden tisztségéről lemond, mert „méltatlanná vált azok betöltésére”.

Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek

– írta a Telex szerint a küzdősportokban jártas egyesületi elnök, ám a bejegyzés később eltűnt a sportegyesület honlapjáról.

Az ügyben Nagykáta egyik civilszervezete, a Tegyünk Együtt ‘Kátáért Egyesület is közleményt jelentetett meg.

Az írták, hogy a teljes tagsága megdöbbenve állnak azon kép sorok előtt, melyeken a Yakuzák SE alapítója a rábízott gyermeket úgy gáncsolja el, hogy a fiatal a levegőben megpördülve ér földet!

Az is közölték, hogy a férfi korábban a nyílt utcán heves indulatokkal túlfűtve megfenyegette az egyesület egyik képviselőjelöltjét is – vélhetően politikai hovatartozása miatt.

A Szol24 azt írja, hogy Jászberényben úgy tudják, a férfit Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki, még államtitkárként. A nemzet tehetségeiért” Életműdíj azoknak adható, akik legalább 20 éves folyamatos, kiemelkedő és eredményes munkát végeztek a versenyfelkészítés terén.

Kedden a 24.hu is megírta, hogy Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebook-oldalán közétett egy megrázó videót, amin jól látszik, hogy miközben a Szolnoki Kalandparkban egy férfi (a csoport egyik felügyelője) a karjánál fogva megfogja az egyik gyereket, néhány méterrel odébb, egy rekortánnal burkolt rész fölé ráncigálja, majd akkora erővel rúgja ki a gyerek lábát, hogy az lefejeli a földet, majd másodperceken keresztül, a felvétel végéig fekve marad és sír.

Az RTL úgy tudja, hogy a gyerek nem akart mászni, ezért rúgta fel az egyesületi vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik