Belföld

Felforrósodott autóból mentettek kutyákat és macskát a II. kerületben

Őrsi Gergely Facebook-oldala
Őrsi Gergely Facebook-oldala

Két kutyát és egy macskát találtak a rendőrök egy II. kerületi felforrósodott autóban, számolt be az esetről Őrsi Gergely polgármester Facebook-oldalán. Mint írta: Lucifer, Hama és Shaka már jó kezekben vannak.

A kerületvezető megjegyezte, hogy az elmúlt napokban tapasztalt hőség rendkívüli kihívások elé állítja az embereket és háziállataikat egyaránt.

A II. kerületi rendőrkapitányság járőrei az Árpád fejedelem úton egy brit hatósági jelzésű járműre lettek figyelmesek, amelyben két kutyát és egy macskát hagytak magukra a rekkenő, 35 fokos hőségben. A külföldi tulajdonosokat a rendőrség előállította, és járőreink értesítették állatvédelmi referensünket, aki azonnal állatorvoshoz szállította a kiszolgáltatott állatokat

– írta a posztban, majd emlékeztetett, hogy ilyen melegben az autóban hagyott háziállatok életveszélyes helyzetbe kerülhetnek, így mindenkit arra kért, hogy semmiképp se hagyják az állatokat felügyelet nélkül a járművekben.

Kapcsolódó
„Az én pártom Buda” – kilép az MSZP-ből Őrsi Gergely
Őrsi Gergely, a II. kerület újraválasztott polgármestere napról napra jobban ódzkodik a pártpolitikától, kiábrándítónak tartja, hogy az ellenzék már többet beszél arról, ki kivel fog össze, mint a várost, országot érintő ügyekről. Interjú látványpolitizálásról, a főpolgármester-választásról és persze Budáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik