Belföld

5+1 ok, amiért téglával építsd az otthonod

Az építőanyag kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amikor otthon építésébe vagy felújításába vágunk bele. Ha időtálló, környezetbarát és költséghatékony megoldást keresünk, a kerámiatégla az ideális választás.

1. Generációkon átívelő megoldás

Az égetett kerámia építőanyagok élettartama legalább 150 év, így több generációnak is biztonságos otthon építhető belőlük. Ez az élettartam a kerámia különleges tulajdonságainak köszönhető: az égetési folyamat során a tégla fő alapanyagát adó agyag rendkívül szilárddá és ellenállóvá válik a környezeti hatásokkal szemben.

2. Egyenesen a természetből

A tégla az egyik legősibb és legtermészetesebb építőanyag, amelyet az emberiség már évezredek óta használ. Fő alkotóelemei az agyag, a fűrészpor és a víz. Olyan természetes alapanyagok, melyek mesterséges adalékok nélkül kerülnek feldolgozásra.

3. Jövőbe mutató, felelős döntés

A tégla kiválasztása az építkezés során nem csupán tartóssága miatt jó döntés, hanem jelentős környezeti előnyei miatt is. A természetes alapanyagoknak köszönhetően a tégla gyártása sokkal környezetkímélőbb, mint egyes falazóanyagoké. Alacsonyabb a szén-dioxid-terhelése, így kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik, emellett újrahasznosítható is.

4. Hőszigetelés télen-nyáron

Egyes kerámiatéglák kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek az elkészült épület fenntartási költségeit is alacsonyabb szinten tartják. Azonban a tégla nemcsak télen, hanem a forró nyári hónapokban is hatékonyan szabályozza az épület hőmérsékletét. Magas termikus tömeggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes nagy mennyiségű hőt elnyelni.

5. Mondj búcsút a penésznek!

A piacon számos olyan falazóelem található, melyek a kerámiától eltérő gyártási technológiának köszönhetően magas beépítéskori víztartalommal rendelkeznek; ez lassítja a szerkezet kiszáradását és penészesedést okozhat. Ezzel szemben a kerámia nyitott pórusokkal rendelkezik, melyek átengedik a párát, így megakadályozva a penészesedést.

 5+1 Befektésnek sem utolsó

A téglaépítésű lakások és házak jelentősen magasabb áron kelnek el más falazatú ingatlanokhoz képest. A legnagyobb ingatlanhirdetési portál, az Ingatlan.com 2024 júniusi adatai szerint az eladó társasházi lakások esetében 37 százalékkal érnek többet a téglaépítésűek az egyéb falazatúaknál. Az eladó házaknál pedig 39 százalékkal magasabb árat jelent, ha téglából épült az ingatlan.

Ha még többet szeretne tudni az előnyökről forduljon a termék szakértőihez, és ismerje meg az összes titkot, amit a kerámia tégla rejt.
5+1 ok, amiért téglával építsd az otthonod 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik