Belföld

Súlyos érzelmi- és szexuális trauma ért egy 11 éves kislányt, az őt molesztáló nagyapja felfüggesztettet kapott

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a Szolnok megyei férfire, aki szexuálisan bántalmazta a 11 éves unokáját, amikor a kislány aludt. Az álmából felriadt gyerek súlyos traumaként élte meg azt, hogy milyen ocsmányságot művel vele a nagypapája.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2021 tavaszán az esti órákban rendszeresen felügyelt a kiskorú leánygyermek unokájára és annak testvérére, mert a gyermekek szülei több műszakban dolgoztak. A férfi ennek során két alkalommal szexuálisan közeledett a tizenegy éves alvó kislányhoz aki emiatt felébredt, ezért a vádlott felhagyott cselekményével.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt közölte, hogy a férfi magatartásának következményeként a kislányt súlyos mértékű érzelmi- és szexuális trauma érte a pszichológusi szakvélemény szerint.

A szexuális erőszak bűntette miatt elítélt nagyapja 2 év börtönt kapott, de ezt 5 év próbaidőre felfüggesztették. Emellett végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személlyel foglalkozhatna. Megállapította továbbá, hogy a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése a büntetés kétharmadának kitöltését követően szabadulhasson feltételesen. Az ügyész súlyosításért, a nagypapa és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés aránytalanul enyhe, a büntetési célok a vádlott esetében hosszabb tartamú, végrehajtandó szabadságvesztéssel érhetők el. Továbbá szükségessé válik a terhelt feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik