Belföld

Hollandiából rendelt új pszichoaktív anyagokat egy zuglói férfi, de nagyon megbánta

police.hu
police.hu

Elfogtak, majd őrizetbe vettek a rendőrök egy 28 éves zuglói férfit, aki az elmúlt másfél évben a gyanú szerint többször rendelt magának pszichoaktív anyagokat egy hollandiai weboldalról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint  férfinak szánt küldemény átvizsgálásakor a vámhivatal repülőtéri igazgatóságának pénzügyőrei több mint 600 gramm kábítószergyanús port és 60 tablettát találtak. A rendőrség lefoglalta a küldeményt, és szakértői vizsgálatra küldte, amely megállapította, hogy annak tartalma az új pszichoaktív anyagnak minősül.

A tájékoztatás szerint a nyomozók azonosították a csomag megrendelőjét, valamint lakcímét – amely nem egyezett a csomagon feltüntetett címmel -, és július 6-án házkutatást tartottak nála. A XV. kerületi lakásban kábítószergyanús anyagokat – a többi között fehér és barna port, zöld növényi törmeléket, LSD-tartalmú bélyeget és ketamint -, valamint kábítószer előállításához használt vegyi anyagokat, berendezéseket találtak és foglaltak le.

A rendőrök a férfit a házkutatás kezdetén elfogták, majd előállították a zuglói rendőrkapitányságra, ahol új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanúja  miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy megbánta tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik