Belföld

A leköszönő sárospataki polgármesternek megítélt hathavi jutalom visszavonását követeli az utód

Ahogy a 24.hu is megírta, a „2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzést” elismerendő a maximális, hathavi jutalmat szavazott meg a sárospataki képviselő testület a város éléről 14 év után leváltott fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak, és a helyettesének, Sikora Attilának.

Az eredetileg tervezett előterjesztésben csak egyhavi jutalom szerepelt, később a pénzügyi bizottság ülésén viszont kitalálták, hogy inkább hathavi összeg lenne megfelelő. A sajtó érdeklődésére ezt többek között azzal indokolták, hogy a leköszönő polgármester az elmúlt 14 évben viszonylag kevés alkalommal részesült csak jutalomban.

Egy nappal azt követően, hogy a dolog országos publicitást kapott, Sárospatak újonnan megválaszott polgármestere, Farkas Szabolcs kérelemmel fordult az elődjéhez, hogy vonják vissza a költségvetési változtatásokat, ezzel együtt gondolják újra a jutalmak mértékét. Farkas azt írta Arosnak, hogy bár a regnáló polgármesternek és a képviselőtestületnek októberig még megvan a jogi alapja, hogy ilyen döntéseket hozzanak, morális szempontból mégsem elfogadható, hogy a város jövőjére nagy hatással lévő döntéseket eszközölnek. Ha pedig mégis így tesznek, mert úgy ítélik meg, hogy a cselekvéssel nem lehet várni az új testület felállásáig, akkor annak okairól részletesen tájékoztatniuk kellene a lakosságot.

Habár nem áll módomban egyéb úton Önt, illetve Önöket a felelős döntések meghozatalára bírni, tisztelettel kérem, hogy a Város érdekében együttműködéséről biztosítson minden olyan jövőre mutató, különösen a költségvetést érintő kérdésben, aminek a következményeit az újonnan felálló Városvezetésnek kell viselni

– írta levelében Farkas Szabolcs.

Levele végén a leendő településvezető még megjegyzte, hogy egy június 27-én kelt levélben már kérte Aros Jánost, hogy a zavartalan átadás-átvételi procedúra érdekében adjon át számára bizonyos dokumentumokat, a júniusban megválasztott képviselőknek pedig biztosítson egy termet a Polgármesteri Hivatalban a hivatali idő végéig. Mint írta, ezekre a mai napig nem hajlik a polgármester, ezért a felhívását újra megismételte .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik