Belföld

Több mint 30 óra várakozás után indult el egy Wizz Air gép Budapestről Szicíliába

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Egy Wizz Air repülőgép utasai több mint harminc óra várakozás után indulhattak el Budapestről Szicíliába, számolt be az esetről az ATV Híradó. A gép eredetileg hétfőn este fél hét előtt indult volna el a magyar fővárosból, az indulást azonban először este tízre tolták el, majd törölték a járatot.

Egy utas elmondása szerint ekkor elkezdték begyűjteni a szállásokhoz az igényelt szoba nagyságokat, ami után a szervezők és a Wizz Air szerint is az összes szállodát felhívták. Amikor kiküldték az egyik csoportot a lebeszélt szállásra, önköltségen rendezett taxival, akkor derült ki, hogy csak a fülükhöz tartották a telefont, valójában senkit nem hívtak fel.

A gép indulását ezt követően kedd este fél nyolcra írták ki, ám a becsekkolás után már azt láthatták az utasok, hogy 23 óra 20 perckor indul majd a repülő. Néhányan kaptak 3100 forintos jóvátételi kupont.

A repülő végül többszörös további módosítás után szerda hajnalban, három óra húsz perckor szállt fel Cataniába.

A Wizz Air az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a járatot a légi irányítás kapacitáshiánya miatt ütemezték át, időközben pedig a személyzet jogszabályba foglalt munkaideje lejárt, ezért tették másnap éjszakára a járatot.

Hozzátették, a Wizz Airrel szerződéses kapcsolatban álló földi kiszolgáló cég segített az utasoknak szállást foglalni az éjszakára és a légitársaság minden utasának megtéríti a felmerülő szállásköltségét.

Kapcsolódó
Az osztrák légiirányítási vezető szerint a HungaroControl a felelős az európai késésekért
A magyar munkatársaink egy mérgező vállalati környezetben dolgoznak – mondta Daniel Liebhart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik