Belföld

Lázár János megtiltotta a home office-t a MÁV–Volán-csoportnál

Szajki Bálint / 24.hu
A Könyves Kálmán körút 54. ahonnan a MÁV új irodaházba költözik át.
Szajki Bálint / 24.hu
A Könyves Kálmán körút 54. ahonnan a MÁV új irodaházba költözik át.

A 24.hu információja szerint Lázár János építési és közlekedési miniszter friss határozatának értelmében július 1-jétől nem dolgozhatnak otthonról a MÁV-Volán-csoport munkavállalói.

A miniszter utasította a MÁV Zrt. vezérigazgatóját a határozat érvényesítésére, ami egyben július 1-jei hatállyal kiterjed az otthoni munkavégzésre irányuló szerződések, engedélyek, egyéb felhatalmazások vagy megállapodások megszüntetésére is.

A MÁV-csoport sajtóosztálya érdeklődésünkre megerősítette értesülésünket.

Egy közelmúltbeli adat szerint csak a MÁV-nak 57 ezer dolgozója van. Korábban megírtuk, hogy május 6-ától, a költözés első ütemének részeként a MÁV START Zrt. szakmai egységei , valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költöznek. Ez az áttelepülés a vezérigazgatóság összesen 2100 fős létszámából közel 700 embert érint. A MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Ez az épület jelenleg felújítás alatt áll, a beköltözésre várhatóan június előtt nem lesz mód, így az érintettek a munkálatok befejezéséig otthonról dolgoznak majd – írtuk akkor. További mintegy 700 dolgozó – a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai – egyelőre home office-ban dolgoznak tovább – írtuk áprilisi cikkünkben.

Kapcsolódó
Eldőlt: így fogják „szétszórni” a MÁV-székház munkatársait
Fény derült a MÁV-székház költöztetésének részleteire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik