Belföld

Sára Botond feladja a budapesti főispánságot

LAKATOS PÉTER / MTI
LAKATOS PÉTER / MTI

Sára Botond a június 9-én tartott önkormányzati választás után bekerült a Fővárosi Közgyűlésbe és felvette a mandátumát – írja a Telex.

Ez azt jelenti, hogy a fideszes politikusnak távoznia kell Budapest Főváros Kormányhivatala éléről, amit a hivatal megerősített a lap számára. Azt írták, hogy mivel összeférhetetlen lesz október 1-től a főispáni és képviselői poszt, ezért Sára Botond határidőn belül gondoskodni fog ennek a megszüntetéséről.

Sára a választáson a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje volt Józsefvárosban, de alulmaradt Pikó Andrással szemben. Ugyanakkor fent volt a kormánypárt fővárosi listájának második helyén, így került be a közgyűlésbe.

Sára Botond 2018-2019 között volt Józsefváros polgármestere, miután a kerület addigi fideszes vezetője, Kocsis Máté inkább az országgyűlésbe ült be. A 2019-es önkormányzati választáson újraindult, de kikapott az ellenzéki pártok és szervezetek által támogatott Pikó Andrástól.

Ezután lett belőle a fővárosi kormányhivatal vezetője, amit ma már főispánnak neveznek. Sára 2022-ben az országgyűlési választásokon a VIII. és a IX. kerületet lefedő választókerületben indult, de ott szintén alulmaradt az akkor az ellenzék által támogatott Jámbor Andrással szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik