Belföld

Magyar Péter leváltaná a médiaelitet is

Magyar Péter / 24.hu
Magyar Péter / 24.hu
Indulatos röpiratot tett közzé a Tisza Párt alelnöke.

Magyar Péter számára mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A Tisza Párt alelnöke Facebook-oldalán azt írta: a rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt.

Sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból.

Szerinte az újdonság az, hogy utóbbi hetekben világossá vált, hogy

az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt. Ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait.

A politikus immár úgy látja, hogy

  • a rogáni és a gyurcsányi média egymást idézi,
  • beállt a sorba sok, magát függetlenként pozícionáló sajtótermék is,
  • a jogszabályi környezet miatt felesleges pereskedni, helyreigazítást kérni.

Így tud a propaganda gondtalanul működni, így tud következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni.

Magyar Péter a valódi változáshoz a korrupt hatalmi elit mellett leváltaná a médiaelitet is.

Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk.

Azt elismeri, hogy a média a negyedik hatalmi ág, de megkérdőjelezi, hogy ellenőriznék. A Tisza Párt alelnöke idézi Deák Ferencet:

Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.

Végül hozzáteszi: bejegyzése nem a valódi újságírók ellen íródott.

Akinek nem inge, nem veszi magára.

Magyar Péter korábban, a lapunknak adott interjúban is arról beszélt, hogy szerinte valójában nincs független sajtó. A NER-buborékból kiszakadt politikus azt mondta, immár saját példáján tapasztalja, mit művel a propaganda, de amikor  Vona Gábor és mások voltak a célkeresztben még nem nagyon követte ezeket a lejáratásokat.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Már tudom, hogy nincs Orbán nélküli Fidesz
Interjú a Tisza Párt listavezetőjével kiszakadt buborékról, arról, hogy mivel ért egyet ma is a 2010-es évek orbáni uniós politikájából, a háborúról, a szektaszellemről, a rendszer mélységéről, és arról, hogyan vezet az út a Mészáros-bank felügyelőbizottságából az Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaság lebontásáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik