Belföld

Betiltották a 444-et Oroszországban

Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP
Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

A 444.hu egyedüli magyar hírlapként felkerült az orosz külügyminisztérium ma kiadott tiltólistájára – írja a 444.hu. Az orosz kormány június 25-től 81 európai hírszolgáltató elérését korlátozta, válaszul az Európai Unió Tanácsának május 17-én meghozott, szintén a mai napon hatályba lépő döntésére, amely betiltotta három orosz médium, a RIA Novosztyi, az Izvesztyia Médiainformációs Központ és a Rosszijszkaja Gazeta „minden műsorszórási tevékenységét” az unió területén.

Szergej Lavrov minisztériuma közleményében azt írta, olyan médiaszolgáltatókkal szemben hozták azt intézkedést, melyek „rendszeresen terjesztenek hamis információkat a különleges katonai művelet menetéről”.

Az orosz fél többször és különböző szinteken figyelmeztetett, hogy a hazai újságírók politikailag motivált üldözése és az orosz médiák indokolatlan betiltása az EU területén nem marad válasz nélkül. (…) Abban az esetben, ha az orosz médiával szembeni korlátozásokat feloldják, az orosz fél szintén felülvizsgálja döntését az említett médiaoperátorokra vonatkozóan

– áll a közleményben.

Európa-szerte olyan neves hírszolgáltató kerültek orosz tiltólistára, mint a német Der Spiegel, Die Zeit és Frankfurter Allgemeine Zeitung, a spanyol El Mundo és El País, az olasz La Repubblica és RAI televíziós társaság, a francia Le Monde, Agence France-Presse hírügynökség és Arte televíziós társaság, valamint a szlovák Denník N.

A teljes tiltólista itt érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik