Belföld

Pokollá tette a családja életét R. Ferenc, aki tíz éven át fogva tartott, éheztetett és csicskaként dolgoztatott egy férfit

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 44 éves férfival szemben, aki hosszú éveken át terrorizálta a családját, és tíz éven át fogva tartott és rabszolgaként dolgoztatott egy másik férfit Nagykőrösön.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint közel két évvel ezelőtt derült ki, hogy R. Ferenc tíz éven keresztül fogva tartotta, bántalmazta és dolgoztatta 29 éves áldozatát. Az egész úgy derült ki, hogy az áldozat kötözésre ment a kórházba, amikor összefutott a testvérével, aki gondjaiba vette a rettenetes állapotban lévő fivérét, majd később értesítették a rendőrséget.

Kiderült, hogy a szegényes, rossz körülmények között élő férfi 2010-ben találkozott R. Ferenccel, aki elhívta nagykőrösi otthonába, mondván koszt, kvártély és fizetség fejében segítsen neki elvégzendő munkájában. Egy ideig minden rendben volt, ám rövidesen minden megváltozott: pénz helyett verést, sanyargatást kapott, az ellátás körülményei embertelenné váltak.

A férfi csak a ház előszobájának vagy konyhájának padlóján aludhatott, bár oda is csak akkor engedték be az udvarról, ha esett, vagy nagyon hideg volt, rendszeresen megverték, éheztették, s fürödni is csak egy slaggal tudott. A testileg és lelkileg is megnyomorított férfi többször próbált megszökni tíz esztendőn át tartó fogságából, ám R. Ferenc mindannyiszor rátalált és veréssel tudatosította benne, Ő a „főnök”! Kegyetlen megtorlásként rugdosás, öklözés, léccel, slaggal, fadarabbal ütlegelés következett.

– közölte a rendőrség.

police.hu

A folyamatos rettegésben élő férfi végül két évvel ezelőtt tudott megszabadulni a fogvatartóitól, amikor egy korábbi sérülése miatt kötéscserére kellett mennie a kórházba. Ezt követően segített rajta a rég nem látott testvére.

A rendőrök R. Ferenc további áldozatait is azonosították. Kiderült, hogy a 2000-es évek elején R. Ferenc megismerkedett egy kisfiát egyedül nevelő nővel, majd becuccolt az asszony újonnan vásárolt házába, később pedig fokozatosan az összes családtagját is odaköltöztette. Eleinte minden nagyon szép volt, aztán a nő élete rémálommá vált – tették hozzá.

R. Ferenc viselkedése ugyanis megváltozott, agresszívvé vált, és folyamatosan terrorizálta az asszonyt, annak fiát és édesanyját. Elvette a pénzüket, és még azt is megszabta, ki mit csináljon, hogyan szolgálják ki őt. Ahhoz is az engedélyére volt szükség, ha valamelyikük el akart volna menni otthonról. Kemény fizikai munkát végeztetett velük, kapáltak, fát vágtak, farönköket hordtak napi tíz órában. A nagymamának sikerült idővel elköltöznie, azonban lánya és unokája kénytelenek voltak tovább tűrni a terrort.

Hét esztendőnek kellett eltelnie, mire 2016 áprilisában végre alkalmuk adódott a szökésre. R. Ferenc távollétét kihasználva az asszony kézen fogta fiát és elmenekültek. A fiú nevén lévő házat továbbra is R. Ferenc és népes családja használta, még arra is volt gondja, hogy hamisított bejelentkezési lapokkal „legalizálja” egyre gyarapodó famíliája ottlétét. A rendőrség lezárta a büntetőeljárást és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik