Belföld

Nyolc évet kértek az adósát elrabló férfire, szerinte áldozata csak kitalálta a történteket

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki arra kényszerítette az adósát, hogy Szentendréről Budapestre tartson vele, és addig nem akarta elengedni, amíg ki nem fizeti neki a tartozását kamatostul.

Nisóczi József Levente, a  Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év fegyházbüntetést kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a sértett szentendrei ingatlanjához keresett villanyszerelőt és az elkövető ajánlott egyet neki. Az ominózus napon a terhelt és a villanyszerelő a tulaj együtt megjelent az ingatlanon felmérni a munkát. Ezután a tulaj elment megvásárolni a szükséges anyagokat. Mivel azonban valójában nem rendelkezett pénzzel és arra sikertelenül kért kölcsön szüleitől is, végül nem vett semmit. Az ingatlanba is csak jóval később ment vissza, addigra a villanyszerelő már elment, de a vádlott megvárta.

Ekkor az elkövető közölte a sértettel, hogy tartozik neki 47 ezer  forinttal, amit ki kellett fizetnie a szerelőnek a felmérésért. A tulaj elmondta, hogy nincs pénze, fizetni nem tud. Ekkor a vádlott közölte, hogy ha nem fizet, levágja négy ujját. Kijelentését megerősítve elő is vett egy kést, és megmutatta. Mivel a tulaj eredménytelenül próbált pénzt szerezni, az ismerőse arra kényszerítette, hogy tartson vele az Óbudán található lakásába. A lakásban a vádlott elvette az ismerőse  telefonját és bezárta egy szobába, majd közölte, hogy ha nem szerez pénzt, akkor felelni fog.

– közölte az ügyészség.

Másnap kiengedte a lakásból az ismerősét, és azzal fenyegette, hogy elveri és térdébe tekeri a dugóhúzót, ha nem fizet.És közölte azt is, hogy most már 100 ezer forintra ugrott a tartozása. Miután visszaadta a telefonját, a sértettnek sikerült az apjától 40 ezer forintot kérnie.  A pénzért az elrabolt férfi ment el a Flórián térre, de a terhelt is vele tartott. A megfélemlített áldozat ekkor még nem mert segítséget kérni az apjától.

Miután megkapta a pénzt, a vádlott arra kényszerítette az áldozatát, hogy menjen vele vissza a lakásába, majd közölte, hogy további 150 ezerrel tartozik neki. Azt követelte, hogy az összeg fejében a sértett vegyen neki egy telefont hitelre. Ehhez viszont újabb összeget kell kérnie a szüleitől. Az elkövető  ekkor már nem tartotta szoros felügyelet alatt az ismerősét, aki így titokban fel tudta újra hívni az apját. Röviden vázolta a valódi helyzetet és megbeszélték, hogy az apja színleg belemegy a második kölcsönösszegbe is, de annak átadásakor megszökteti. Ezután a vádlott jelenlétében a férfi újra felhívta az apját, aki előzetes megbeszélésük alapján járt el.

Ezt követően az elrabolt férfi ismét találkozott az apjával. Ekkor őt a vádlott távolabbról követte. Ezt kihasználva az áldozat beugrott az apja autójába és a rendőrségre hajtottak feljelentést tenni.

Az ügyész elmondta még, hogy a terhelt tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy a sértett csak kitalálta a történteket. A Pest Vármegyei Főügyészség nyolc év fegyházbüntetést kért a felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik