Belföld

Tizenhat országban, 100 millió forintnyi drogot adott el a dark weben egy magyar férfi, akit az FBI segítségével kaptak el

police.hu
police.hu

Elfogtak az FBI segítségével egy magyar férfit, aki a gyanúsítás szerint tizenhat országban értékesített irgalmatlan mennyiségű kábítószert a dark weben.

Az NNI – szoros együttműködésben az FBI-jal – fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt. A beszerzett adatok alapján egyértelművé vált, hogy a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán.

A gyanú szerint az illegális üzleti tevékenysége során 16 országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet. Az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről és területére történtek megrendelések és szállítások.

Amikor a nyomozók tavaly nyár végén kutatást tartottak a férfi nagytarcsai otthonában, lefoglaltak tőle telefonokat, számítástechnikai eszközöket és különböző adattárolókat is. Az FBI ügynökök fejlett kiberfelderítési eszközökkel támogatták a magyar kibernyomozókat. Ezek alapján a férfi üzleti modellje egyértelműen nyomon követhető volt.

A rendőrség közleménye szerint a férfi fizikálisan egyáltalán nem került kapcsolatba semmilyen illegális szerrel. A gyanú szerint az egyes dark marketeken található piacokon közvetítő szerepet töltött be a végfelhasználó és a beszállító között, és jellemzően úgy szerezte meg a hasznát, hogy magasabb áron adta el a terméket a vásárlónak, mint amennyiért azt a beszállítótól megvásárolta.

A bizonyítékok szerint az értékesített kábítószerek között megtalálható volt minden típus a szintetikus drogoktól kezdve egészen a kokainig és a heroinig bezárólag. A 35 éves férfi a három év alatt 100 millió forint értékű forgalmat bonyolított le kriptovalutában. Profitjának egy részéből ingatlant vásárolt.

Miután az NNI nyomozói az FBI segítségével minden bizonyítékot beszereztek az Egyesült Államokból, megszervezték a férfi elfogását. Június 11-én csaptak le rá vértesszőlősi tartózkodási helyén. Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették. Jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik