Belföld

Megint vizsgálják Sebestyén Balázsékat

Hatósági eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Rádió 1 Balázsék című műsorszámának egyik epizódjával kapcsolatban – írja csütörtöki cikkében a Media1.

A szakportál szerint korhatári besorolás vizsgálata miatt szerepelt a Médiatanács e heti ülésének napirendjén a Rádió 1 Balázsék című műsorszámának május 13-i adása. A tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott, azaz III. korhatári kategóriába sorolt adásban többek között műtéti beavatkozásokkal tréfálkoztak, méghozzá a médiahatóság szerint obszcén módon. A Médiatanács a hallgatói bejelentés nyomán hatósági eljárás indításáról döntött annak megállapítása érdekében, hogy a médiaszolgáltató, a Radio Plus Kft. a műsorszám közzétételével megsértette-e a klasszifikációs rendelkezéseket.

Nem találta jogsértőnek a Médiatanács a TV2-n áprilisban futó, Házasság első látásra című műsor több részét. A kifogásolt epizódokkal kapcsolatban érkezett bejelentések szerint az egyik férfi szereplő a női játékostársához intézett megjegyzéseivel az egész női nemet megalázta, a verbális agresszió közzétételével pedig a médiaszolgáltató rossz példát mutatott a fiatalabb generációnak. Ezzel kapcsolatban a Médiatanács megállapította, hogy a beszélgetések – mivel érzelmileg felkavaró párkapcsolati problémákra vonatkoztak – a közönség egy részét ugyan érzékenyen érinthették, ám az elhangzott vélemények nem hirdették a női nem másodrendűségét. Az epizódok nem valósították meg sem az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó törvényi rendelkezés sérelmét, sem a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását – idézi a Médiatanács indoklását a Media1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik