Belföld

Nyomozás indult a Lövölde téren berobbant jelzőlámpa ügyében

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a budapesti VI. Kerületi rendőrség azt követően, hogy szerdán berobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren – értesült a Telex a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

Mint egy olvasónk beszámolója és a rendőrség tájékoztatása alapján megírtuk, június 19-én este fél 7 körül a VII. kerületi Lövölde téren az egyik forgalomirányító fényjelző készülék alsó része eddig tisztázatlan körülmények között berobbant és az oszlopa égni kezdett. Az eset során három embert megsérült, akiket a mentők kórházba vittek, a tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották.

A Budapest Közút sajtóirodája a Telexnek azt mondta, hogy jelen tudásuk szerint a baleset nem a forgalomirányítási eszközök meghibásodására vezethető vissza, ehelyett a jelzőlámpaoszlop kiégését egy közelben lévő elektromos vezeték okozta, ami kigyulladt és végigégett.

A Telex megkereste az EON-t is, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy megkezdték a területet árammal ellátó középfeszültségű vezeték vizsgálatát, illetve indítottak egy belső vizsgálatot is, hogy megismerjék a konkrét eset körülményeit és felmérik, hogyan lehetne megelőzni a hasonló eseteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik