Belföld

Többször is megütötte és teherautójába kényszerítette a biciklijét toló gyermeket

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Több bicikliző gyermeket is bántalmazott egy férfi Kunszentmiklósnál. Egyiküket arra kényszerítette, hogy szálljon be a teherautójába. A kisfiú annyira félt, hogy eleget tett a sofőr kérésének. A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és minősített könnyű testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a sofőrt.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi az egyik tavaly áprilisi délutáni órákban kiment a Kunszentmiklós környéki településen lévő crosspályára, ahol négy gyermek – köztük az ügy két sértettje – éppen biciklizett.

Amikor a fiúk meglátták a férfit, akkor igyekeztek eltekerni a pályáról. Hármuknak sikerült is, de a 12 éves gyermek kerékpárjának lánca leesett. A fiú tolta a kerékpárját, amivel így is elesett. A férfi ekkor odalépett a földön fekvő gyerekhez és a crosspálya területén parkoló tehergépjárművének megrongálását számon kérte a kisfiún, akit több alkalommal meg is ütött.

Félelmében a gyermek valótlanul egyik társát nevezte meg rongálóként, emiatt a férfi autóval a többi gyermek után indult, míg a fiút felszólította, hogy el ne merjen menni. A gyerek ennek ellenére megpróbált elindulni, emiatt terhelt visszament hozzá, árokba hajította a biciklijét, majd arra utasította a kisfiút, hogy szálljon be a kocsijába. A fiú félelmében ennek eleget is tett – tette hozzá az ügyész.

A férfi autójával a város központjába ment, ahová pár perccel később megérkezett két crosspályáról eltekerő gyerek. A férfi a gyerekekhez rohant, majd velük összeszólalkozott és a rongálóként megnevezett fiút egy alkalommal meg is ütötte. A bántalmazás következtében a gyerekek könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a sofőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik