Belföld

Borbély Lénárd: Németh Szilárd hiteltelen politikusnak számít Csepelen

MTI
MTI

A Fideszből kizárt Borbély Lénárdot hatalmas fölénnyel választották meg újra Csepel polgármesterének. A szavazatok 67,38 százalékát kapta meg, miközben a hivatalos Fidesz-jelöltet, Dudás Zoltánt csupán 10,20 százalék támogatta.

A polgármester a Telexnek adott interjújában azt állította, hogy a választók elsősorban a Fideszből őt kiszorító rezsibiztosnak, Németh Szilárdnak üzentek ezzel az eredménnyel.

Határozottan ki tudom jelenteni, hogy a jövőben függetlenként kívánok dolgozni. Aki Csepelnek jót akar tenni, azzal nagyon szívesen dolgozom együtt, tehát keresem ehhez a lehetséges szövetségeseket, akár a főváros, akár a kormány részéről

– mondta Borbély arra a kérdésre, hogy van-e számára visszaút a Fideszbe. Borbély szerint a szavazatokból kiolvasható bizalomra alapozva a „következő öt évben polgármesterként fog dolgozni, és az a terve, hogy 2029-ben újból elindul a polgármester-választáson”, még akkor is, ha Orbán Viktor arra kérné, hogy legyen ő a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje 2026-ban.

A polgármester kijelentette, hogy június 9-ével lezártnak tekinti a Németh Szilárddal folyó vitáját.

A választók elég világos jelzést adtak, és ez a fontos, mert ők a mi főnökeink. Én ehhez tartom magam. Engem nem érdekel, hogyan látja ezt Németh Szilárd. … Nem gondolom, hogy a miniszterelnöknek vagy a kormánynak az az érdeke, hogy legyen egy olyan budapesti nagykerület, ahol a választókerületi elnök azon dolgozik, hogy minél rosszabb legyen az ott élőknek.

A polgármester úgy véli, ellenlábasa, Dudás Zoltán nem is a Fidesz, hanem sokkol inkább Németh Szilárd jelöltje volt, egyértelműen őt képviselte, így a választók is egyértelműen Németh Szilárdnak üzentek. Szerinte Csepelen mindenki pontosan tudta, hogy a kerületben gyakorlatilag belháborús helyzet alakult ki, amit Németh Szilárd generált.

A választás végeredménye szerintem azt mutatja hogy iszonyatosan kontraproduktív volt az ellenem folyó gyűlöletkampány. Jobboldali szavazóktól is kaptam olyan visszajelzéseket is, hogy ők sem hiszik el azt a narratívát, amit Németh Szilárd terjeszt rólam. … Németh Szilárd hiteltelen politikusnak számít Csepelen.

– mondta Borbély arra, hogy miért ennyire fontos a Fidesznek Németh Szilárd, hogy veszni hagyták Csepelt, kijelentette:

Ezt a kérdést a Fideszből is nagyon sokan feltették már nekem, mert ők sem értik. De én nem tudom erre a választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik