Belföld

Elmegyógyintézetbe vitték a Zimány Lindát életveszélyesen megfenyegető férfit

Fülöp Dániel 24.hu
Fülöp Dániel 24.hu

Letartóztatták azt a 43 éves férfit, aki rendszeresen zaklatta és életveszélyesen megfenyegette Zimány Lindát – tudta meg a 24.hu. A férfi nemcsak a fotómodellt fenyegette meg, hanem több magyar rendvédelmi szervnek is e-mailt küldött. Ezekben azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, ha nem telepítik külföldre a családját.

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bűncselekménnyel gyanúsított férfi egy hónapos letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

A népszerű fotómodell tőlünk értesült pénteken arról, hogy elkapták Németországban a zaklatóját. Azt mondta, hogy nagyon örül annak, hogy megvan, mert nagyon ijesztőek és félelmetesek voltak az üzenetei.

Egészen félelmetesnek tartom, hogy milyen agresszió és gyűlölet képes kijönni emberekből. Nagyon örülök, hogy elkapták, mert soha nem lehet tudni, hogy kinek mi játszódik le a fejében, és hogy valóban beváltja-e a fenyegetéseit.

– mondta Zimány.

Kapcsolódó

A BRFK Bűnügyi Főosztálya terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntett és zaklatás vétségével gyanúsította meg a Németországban élő férfit, majd őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik