Belföld

„Olyanokat írt, hogy eltöri a csontjaimat és hullazsákba tesz” – elfogták a Zimány Lindát zaklató férfit

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Elfogták Németországban a Zimány Lindát rendszeresen zaklató és életveszélyesen fenyegető férfit. A népszerű fotómodell tőlünk értesült arról, hogy elkapták az őt életveszélyesen fenyegető férfit.

Azt tudtam, hogy azonosították az engem fenyegető férfit, de azt nem, hogy sikerült is elfogniuk. Nagyon örülök annak, hogy megvan, mert nagyon ijesztőek és félelmetesek voltak az üzenetei

– mondta lapunknak Zimány, aki tavaly februárban tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután a férfi rendszeresen zaklatta és életveszélyesen fenyegette őt.

A BRFK az esettel kapcsolatban a celeb nevének említése nélkül annyit közölt, hogy a 43 éves férfi nemcsak egy fotómodellt fenyegetett meg életveszélyesen, hanem több magyar rendvédelmi szervnek is e-mailt küldött. Ezekben azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, ha nem telepítik külföldre a családját.

Zimány elmondta lapunknak, hogy korábban arról tájékoztatták őt a hatóságok az ügyfélkapun keresztül, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a zaklatója ellen. A bűncselekménnyel gyanúsított férfit két nappal ezelőtt hozták haza repülővel Németországból. A fotómodell részletesen is beszámolt a 24.hu-nak arról, hogy milyen üzenetekkel zaklatta és fenyegette őt a férfi.

Olyanokat írt, hogy felveszi videóra, amikor eltöri a csontjaimat, hogy mindenki lássa, miként sikítok, és hullazsákba tesz. Egészen félelmetesnek tartom, hogy milyen agresszió és gyűlölet képes kijönni emberekből. Nagyon örülök, hogy elkapták a férfit, mert soha nem lehet tudni, hogy kinek mi játszódik le a fejében, és hogy valóban beváltja-e a fenyegetéseit.

– tette hozzá Zimány.

A fotómodell szerint az volt a legrosszabb, hogy még csak le sem tudta tiltani a zaklatóját, hogy legyen elég bizonyíték ellene. Mostantól viszont már nem így lesz: rendőrök ugyanis elmagyarázták neki, hogy akkor is vissza tudják nézni a neki szánt fenyegető üzeneteket, ha letiltja az illetőt. Ez pedig nagy megkönnyebbülést jelent neki.

A BRFK Bűnügyi Főosztálya terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntett és zaklatás vétségével gyanúsította meg a Németországban élő férfit, majd őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását.

Frissítünk!

Zimány Linda cikkünk megjelenése után jelezte, hogy két férfitől is életveszélyes fenyegetéseket kapott korábban, de nem a magát Martin királynak hívó férfit fogták el, akit korábban említett, hanem a másikat, ezért a cikk címét és szövegét is módosítottuk, kivéve belőle a Martin királyra vonatkozó részeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik