Belföld

Kalocsán is újraszámolást és a szavazás megismétlését kérik

Újraszámolást kér Kalocsán a Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben indult Bagó Zoltán, aki mindössze 23 szavazattal kapott ki fideszes ellenfelétől, Filvig Gézától a polgármesteri választáson – olvasható a Magyar Hang cikkében.

Bagó a polgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlésének elrendelését kérte, illetve hogy ismételjék meg a szavazólapok érvényességét célzó vizsgálatot és számolják újra a szavazatokat.

A polgármester-jelölt az erről szóló Facebook-bejegyzésében több állítólagos visszaélésről is írt, például hogy ugyanabban a szavazófülkében egyszerre többen, akár négyen is tartózkodtak.

„Volt olyan is, hogy több analfabéta választópolgár érkezett a szavazókörbe, akiknek a szavazásban minden esetben az SZSZB-elnök egyedül nyújtott segítséget”, de olyan szavazókörökről is tudnak, ahol utólag visszavonták a helyi választási iroda szavazatszámláló bizottsága által kiállított jegyzőkönyvet, és új jegyzőkönyvet készítette, amelyet utóbb írattak alá a szavazatszámláló bizottság jelen nem lévő tagjaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik