Belföld

Videó: Új dimenzióba emelte az ámokfutást egy villamossíneken menekülő autós Budapesten

police.hu
police.hu

Nem mindennapi ámokfutást rendezett a forgalomból kivont kocsijával egy 41 éves férfi Budapesten. Az ámokfutásának az vetett véget, hogy a férfi kocsijának valamennyi kereke defektet kapott, amikor a villamossíneken próbált egérutat nyerni. A BRFK közleménye szerint azonban M. Mihály még ekkor sem adta fel, gyalog menekült tovább a temetőn keresztül, végül a közeli vasútállomáson fogták el.

A rendőrök a Lakatos úton figyeltek fel a forgalomból kivont kocsira. Az egyenruhások felismerték a volánnál ülő férfit, akiről tudták, hogy el van tiltva a járművezetéstől. A járőrautó fény- és hangjelzését használva próbálták megállásra bírni, de az autós menekülni kezdett, több piros lámpán és záróvonalon áthajtva a Sibrik Miklós felüljárón át a kőbányai Új Köztemető felé vette az irányt.

Ott a Kozma utcán a villamossínekre hajtva próbált meglépni az őt követő rendőrök elől, ezt már az abroncsai sem bírták, és 60 méter után elakadt. A sofőr a kocsiból kiugorva a temetőn keresztül gyalog menekült tovább, végül a mintegy két kilométerre lévő Rákos vasútállomáson fogták el.

– közölte a rendőrség.

A 41 éves M. Mihályt előállították a kőbányai kapitányságra, ahol azzal gyanúsították meg, hogy eltiltás hatálya alatt is vezetett. A tilos jelzéseken áthaladás miatt összesen 455 ezres közigazgatási bírságot és 56 előéleti (büntető)pontot szabtak ki rá, valamint szabálysértési eljárások indultak vele szemben a további veszélyes közlekedési manőverek miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik