Belföld europoli

Nemcsak Magyar Péterrel, hanem Semjén Zsolttal is találkozik pénteken a Néppárt elnöke

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a 24.hu kérdésére azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy a KDNP képviselője és a Tisza Párt képviselői a Néppárt frakciójában üljenek az Európai Parlamentben.

Az ATV a kormányinfó után megkérdezte Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, maradhat-e Hölvényi György a Néppárt frakciójában, ha a Tisza Párt képviselői oda beülnek. Illetve marad-e a KDNP az Néppárt (EPP) pártcsaládban, ha Magyar Péter pártját felveszik.

Holnap reggel jön hozzám Weber úr, akkor tiszta vizet öntünk a pohárba

– mondta az atv.hu érdeklődésére Semjén Zsolt.

Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője korábban nem zárta ki, hogy marad a Néppárt frakciójában akkor is, ha érkeznek a tiszások. Az atv.hu őt is megkérdezte, és annyit mondott, hogy türelmet kér a válasszal a holnapi Weber-látogatásig.

Magyar Péter szerdán jelentette be, hogy Manfred Weber pénteken Budapestre látogat és tárgyal a Tisza Párt alelnökével.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik