Belföld

Kétharmadot vert a Fideszből kipaterolt polgármester az új fideszes jelöltre Móron

Fenyves Péter hivatalos facebook oldala
Fenyves Péter hivatalos facebook oldala

Mór polgármestere a Facebookon fejezte ki köszönetét mindazoknak, akik „ismételt megválasztása alkalmából szóban, vagy írásban köszöntötték” és azoknak, akik szavazatukkal támogattak.

Fenyves Péter 2006 óta tölti be a polgármesteri a városban. Az előző négy ciklusban a Fidesz politikusaként látta el hivatalát, most azonban, független jelöltként indult, mert a helyi Fidesz az utolsó hónapokban kiállt mögüle, és egy frissen felfuttatott jelöltet, Fett Krisztiánt indította ellene.

A fideszes ellenszél azonban nem tudta megakadályozni a veterán politikus újraválasztását. Fenyves 61,8-26,5 százalékos arányban győzött Fett ellen. A voksok fennmaradó 12 százalékán két további induló osztozott.

A Fidesz Fejér vármegyei országgyűlési képviselője, Törő Gábor tavaly év végén jelentette be a városi tévé egyik beszélgetős műsorában a párt mást kért fel arra, hogy induljon a polgármesterségért.

A 62 éves Törő azzal indokolta a döntést, hogy a polgármester már 68 éves, és jelenleg is nyugdíjasként látja el a teendőket. A városban viszont közismert volt, hogy a két politikus között már régóta személyes ellentétek feszülnek. Fenyves végül áprilisban bejelentette, hogy a választópolgároktól számos biztatást kapott, ezért úgy döntött, hogy a Fidesz ellenében is vállalja a kihívást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik