Belföld

Félmilliárdos városfejlesztés jön Tiszafüreden a Fidesz győzelme után

Mészáros János / MTI
Mészáros János / MTI

Félmilliárd forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert a tiszafüredi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán – jelentették be szerdán, miután elsöprő Fidesz-győzelem született a városban a vasárnapi önkormányzati választásokon.

A beruházás célja egyebek mellett, hogy élhetőbb települési környezet jöjjön létre. A projekt hozzájárul a helyi lakosság identitástudatának erősítéséhez, ösztönzi a helyben maradást

– közölte a kommunikációért felelős cég az MTI-vel.

Az 500 milliós EU-s támogatásból futja a zöldfelületek megújítására, de újakat is kialakítanak, lesz játszótérfejlesztés és új térurkolat a belvárosban, valamint bicikliút is, emellett kerékpártámaszokat helyeznek el, illetve ki-, és átépítik a csapadékvíz-elvezetést – olvasható a közleményben.

Tiszafüreden a vasárnapi önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP színeiben újrázó Ujvári Imre száz százalékos eredménnyel vitte a polgármesteri helyet, miután egyedüli jelöltként indult.

A tizenegy tagú képviselő-testületben a Fidesz nyolc, a Mi Hazánk – kompenzációs listáról – három képviselői helyet szerzett, kiszorítva a testületből a Márky-Zay Péter nehéhez fűződő Mindeki Magyarországa Mozgalom eddigi képviselőit. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban a hagyományos ellenzéki pártok nem is állítottak jelölteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik