Belföld

Elfogták a szélsőjobboldaliakat, akik maszkban támadtak fáklyásokra több társukkal a Mátyás téren

Elfogtak két férfit azok közül, akik a gyanú szerint maszkban támadtak a fáklyásokra több társukkal hétfőn este a Józsefvárosban, a Mátyás téren lévő közösségi házban. A Mérce korábban azt írta, hogy a Fáklya radikális baloldali szervezet ernyőszervezetének, a nemrég átalakult Forradalmi Kommunista Internacionálénak a kongresszusát nézték többen is élőben, amikor a kapucnit viselő emberek betörtek a helyiségbe.

A BRFK az esettel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy az arcukat elfedő ismeretlenek berendezési tárgyakat rongáltak meg a közösségi házban, és bántalmazták a rendezvény egyik résztvevőjét, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrség közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre. Két feltételezett elkövetőt egy napon belül azonosítottak, és elfogtak. Egyiküket Szentesen, a másikat egy budapesti koncerten fogtak el tegnap.

A 19 és 39 éves férfiakat a BRFK Bűnügyi Főosztályán közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak megtagadták a vallomást, a fővárosi nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik