Belföld

Úgy megünnepelték a választási győzelmet, hogy motoros fűrésszel estek neki a májusfának

Fergeteges bulit tartottak a választás éjszakáján Somlószőlősön az önkormányzat frissen megválasztott képviselői, amit az egyik résztvevő a Facebookon is közvetített élőben. A társaság vasárnap a polgármesterrel együtt kezdte ünnepelni a választási eredményeket. Az egyik új képviselő javaslatára egy motoros fűrész is előkerült, amivel kivágták a településen a májusfát. A polgármester szerint szimbolikus tett volt, amivel helyre állt a rend a faluban.

A somlószőlősi önkormányzat képviselője, Balatoni Balázs a közösségi oldalán élőben közvetítette a frissen megválasztott testület zenés szabadtéri ünneplését. A képviselő – szokatlan módon – azt is megmutatta, hogy a résztvevők az eseményen derekasan fogyasztottak alkoholt. A Facebookon még hétfőn is bárki számára hozzáférhetőek voltak az urnazárás után, éjszaka készült felvételek. A videók több százas nézettséget értek el, ám Balatoni képviselő keddre törölte őket.

A bulin Somlószőlős polgármestere is részt vett. Kiss János Norbert rövid beszédet rögtönzött a kamera előtt. Megköszönte barátainak a „hatalmas győzelmet”, majd a képviselőkkel összeölelkezve koccintottak is. A másik törölt videón percekig az látszott, hogy a gyér megvilágításban miként mulatozik társaság, és többek között az is, ahogy az egyik megválasztott képviselőtárs a hangfalakból szóló zenét túlkiabálva indítványozza, hogy szerezzenek egy fűrészt:

Hozzatok egy kurva fűrészt! Kari, hol a fűrészünk?

 

Az előző ciklus idején állóháború alakult ki Kiss János Norbert és a testület akkori tagjai között. 2022-ben a 24.hu is beszámolt arról, hogy Kiss többször megkísérelte feloszlatni a négyfős testületet, mert szerinte nem volt meg az együttműködési készség. A másik oldal szerint viszont a feszültség forrása az volt, hogy a polgármester pontos elszámolás, sőt alkalmanként felhatalmazás nélkül kezdte költeni az önkormányzati forrásokat, amit ők megpróbáltak megakadályozni. A gazdasági és ügyrendi bizottság rendőrségi feljelentést is tett, amelyben 12 pontban sorolták fel a visszaélésgyanús ügyeket.

A polgármester most egy hozzá lojális személyekből álló jelöltcsapatot szervezett maga köré a választásra, az egyik mandátumot például a felesége szerezte meg.

Kiss független jelöltként indult. Világnézetét azonban nem igyekszik titkolni: egy Hadházy Ákos által közölt fénykép szerint a kampány utolsó napjaiban maga is tüntetett No War, No Gender, No Migration táblával a kezében a CÖF Békementén.

A májusfa kivágását a polgármester is megerősítette. A fát a hagyományoknak megfelelően a Somlószőlősért Egyesület közösségi rendezvényén állították fel május elején. Az egyesület több tagja a vesztes polgármesterjelöltet, Kovács Lászlót támogatta. A májusfa maradványaira egy lakatlan ház udvarán bukkantak rá.

Olvasói felvétel

Voltak, akik megtették, és kivágták, én nem vettem részt benne. De véleményem szerint már nem is volt ott helye, hiszen már nem május van. A választás miatt nagy volt a hevület, és szerintem szimbolikus tett volt a kivágás, azt jelzi, hogy Somlószőlősön helyre állt a rend

– mondta lapunknak Kiss polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik