Belföld

Saját fegyverével raboltak egymilliót egy férfitől Zircnél

police.hu
police.hu

Saját gumilövedékes fegyverével raboltak ki egy férfit Zirc határában – közölte kedden a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök másfél órával később elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított 33 éves győri férfit.

A közlemény szerint a bejelentő másfél héttel ezelőtt tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerőse néhány nappal korábban ellopta a kocsijából a gumilövedékes fegyverét, valamint több ezer eurót. Az áldozat találkozót beszélt meg az ismerősével Zircre, hogy tisztázzák a helyzetet. A találkozó azonban rosszul sült el.

Összeszólalkoztak, majd a 33 éves győri férfi a korábban ellopott fegyverét ráfogta a sértettre, és felszólította, hogy adja át a nála lévő – közel egymillió forintot tartalmazó – pénzkazettát. Miután ez megtörtént, a támadó áttette az autójába a pénzkazettát, majd elhajtott.

– közölte a rendőrség.

A tettest másfél órával később elfogták a rendőrök  Zirc határában. Autójának átvizsgálása során riasztólőszerek, kábítószergyanús növényi törmelék, és azok fogyasztásához szükséges tárgyak kerültek elő. A zsaruk drogtesztet végeztek a támadón, ami pozitív értéket mutatott. A felfegyverkezve elkövetett rablással és kábítószer birtoklással gyanúsított férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik