A következő élő közvetítés része Fővárosi Választási Bizottság: Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré, három napon belül lehet fellebbezni

Zuglói és erzsébetvárosi szavazatokkal fordíthatta meg Karácsony az eredményt

A G7 hétfő reggeli cikkében arra kereste a választ, hogyan tudta megfordítani az utolsó pillanatban Karácsony Gergely a főpolgármesterválasztás eredményét. A jelenlegi városvezető 90 százalékos feldolgozottság felett tudta átvenni a vezetést és végül 0,04 százalékpontos különbséggel, 324 szavazattal többet kapott, mint kihívója Vitézy Dávid.

A portál cikke szerint az egyes kerületekben elég eltérően alakult a jelöltek támogatottsága. Általánosságban az látszik, hogy a külső kerületekben, illetve a belváros legbelső részén Vitézy nyert, a hagyományosan baloldali jelöltet választó részeken viszont nagyon Karácsony. A G7 szerint a fordulatot az hozta meg, hogy viszonylag sok főpolgármesteri szavazat érkezett a késői órákban a Várnegyedből, Zuglóból és Erzsébetvárosból. Ezek közül előbbiben Vitézynek volt előnye, utóbbi kettőben Karácsonynak. Ezeknek a szavazatoknak a befutása fordíthatta meg az állást – írják.

Varga Jennifer / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik