A következő élő közvetítés része Fővárosi Választási Bizottság: Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré, három napon belül lehet fellebbezni

Tiszaburán 100 százalékos győzelem született

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos szervezete, a Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) mindent vitt.

A CiKöSz adja a polgármestert, Vavrik Gézát, illetve a képviselő-testület hat tagját. A településen az 1438 érvényes szavazatból 788-at kapott Vavrik. A Fiatal Romák Országos színeiben induló elődje, Farkas László 507 voksot kapott.

A CiKöSz sikerét árnyalhatja, hogy a regnáló polgármester nem sokkal urnazárás után kemény vádakat fogalmazott meg. Közösségi oldalán azt mondta, tanúvallomásaik vannak választási csalásra, szavazatvásárlásra.

Nyilván valakinek semmi nem drága, akár húsz-harmincmillió forintot is ki tudnak bizonyos szavazatokért fizetni. Ez semmiképpen nem lehet a jövőkép Tiszaburán, úgyhogy én mindenesetre azt üzenem azoknak, akik ilyen eszközökkel élnek, hogy rendkívüli módon szégyelljék magukat.

Farkas László szerint csúfos véget ért a választás, legalább 150-200 szavazat kerülhetett pénzért rossz helyre. Közösségi oldalán azt mondta: így nem lehet tiszta versenyről beszélni. Tiszaburán egyébként 51 egyéni listás jelöltet vettek nyilvántartásba a hat képviselői helyre, ezzel a település volt az idei rekorder.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik