A következő élő közvetítés része Fővárosi Választási Bizottság: Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré, három napon belül lehet fellebbezni

Menczer Tamás: Magyar Péter egy jellemtelen vesztes, mindig az is marad

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Miután a választás éjszakáján a fideszes politikusoktól nem kérdezhetett a sajtó a Bálnában, Menczer Tamás másnap a parlamentben megállt a 444 és a Telex újságíróinak, hogy kérdésekre válaszoljon.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azzal kezdte az interjút, hogy rögzítette a tényeket, miszerint a pártszövetség megnyerte az országgyűlési és EP-választásokat. Három okot említett: egyrészt ez az egyik legjobb eredmény Európában, másrészt sosem kaptak EP-választáson ennyi szavazatot, harmadrészt ha ez országgyűlési választás lett volna, megint kétharmaduk lett volna.

Az óbaloldal szereplőit a magyarok elzavarták. A magyarok azt mondták, hogy nincs szükségük olyanokra, akik Brüsszelben folyamatosan, tendenciózusan és kitartóan elárulják a magyar érdekeket nyilván dollárokért cserében

– fogalmazott.

Magyar Péter szerinte az újbaloldal. Mint fogalmazott, „meg kell mondjam, én nagyon örülök. Gondolkoztam még az éjjel és reggel is, és arra jutottam, hogy a tegnap nem is alakulhatott volna jobban. Ugyanis, hogyha én választhattam volna soros ellenfelet a következő időszakra, én őt választottam volna.”

Azért, folyatta, mert Magyar Péternél most az illúzió korszaka lezárul.

Eddig egy felfestett, megrajzolt történetet láttunk, de innentől kezdve ő egy számon kérhető, elszámoltatható politikus, és el fogja árulni a szavazóit, és ha úgy alakul, és úgy fog, mert ismerjük a karaktert, el fogja árulni a hazáját is. Aki a feleségét elárulta, és felvette diktafonnal, az bárkit, bármikor elárul

– értékelt.

Azt mondta, 2026-ban az országgyűlési választáson is le fogják győzni őt.

Arra a felvetésre, nem érzik-e úgy, hogy új politikai helyzet van, hiszen arányaiban kevesebb szavazatot kaptak, és van egy ellenzéki párt, amely 30 százalék fölé jutott, Menczer úgy felelt: de, úgy érzik, mert a baloldal cserélődik.

Ami pedig a szavazatszámot illeti, több mint kétmillió szavazatot kaptak, ez egy rekord, „az összes európai kormány sírva könyörögne egy ilyen eredményért.”

Magyar Péter Menczer szerint soha nem lesz nagy vezető és soha nem lesz miniszterelnök, „ő mindig az az ember marad, aki lehallgatta a feleségét azért, hogy ebből politikai tőkét kovácsoljon.” Hozzátette: Magyar elvesztette a fiát, ő egy jellemtelen vesztes, mindig az is marad.

Hogy sikerült-e a választás eredményével megállítani a háborút, Menczer azt mondta, hogy a magyar emberek döntöttek, megértették a választás tétjét.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik