A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Karácsony: Úgy néz ki, Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság

Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu

Budapest nem adta meg magát az ostromlóinak – jelentette ki Karácsony Gergely éjjel negyed 4-kor a Városháza Parkban. A főpolgármester 99,5 százalékos feldolgozottságnál állt ki a támogatói és az újságírók elé, amikor nagyjából kétszáz szavazat az előnye az LMP és a Fidesz által támogatott Vitézy Dáviddal szemben.

Karácsony azt mondta, egy soha véget nem érő éjjel úgy néz ki, hogy még ha szoros is az eredmény, Budapest megmarad köztársaságnak, és nem lesz részvénytársaság, továbbra is egy sokszínű, szabad és szolidáris marad városként működik majd, bár számít még némi „huzavonára” a következő napokban – mondta alighanem a Vitézy által már kezdeményezett újraszámolással kapcsolatban.

A főpolgármester ugyanakkor arról is szót ejtett, hogy bár a budapestiek nem akarnak „Orbánisztánban” élni, az ellenzéki oldalon is új korszak kezdődött az EP-választás és a Fővárosi Közgyűlés eredményei alapján, és sok együttműködésre lesz szüksége a város vezetéséhez, ám a programja megvalósításához bárkivel kész együttműködni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik