A következő élő közvetítés része Fővárosi Választási Bizottság: Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré, három napon belül lehet fellebbezni

Hajnal Miklós: Felelősséget kell vállalnunk az eredményért

Hajnal Miklós a Momentum kampányfőnöke, országgyűlési képviselője, elnökségi tagja volt a Partizán vendége hétfő reggel. Pártja nem szerepelt jól a választáson: kiesett az EP-ből és nem jutottak be a fővárosi közgyűlésbe.

Országosan kudarc az eredmény. Nagyon sajnálom

– kezdte Hajnal majd arról beszélt, hogy február vége felé 7-8-9 százalék körül volt a támogatottságuk, de aztán megjelent Magyar Péter.

Csanádi Márton / 24.hu

A kampányfőnök szerint míg Magyar Péter tudott egy országgyűlési választásra hajazó tétet adni a vasárnapi voksolásnak, addig a Momentum nem tudott érdemi alternatívat felmutatni. A hitelességi deficittel kapcsolatban elmondta, számon kérhetőnek tartja azt, hogy mennyire húzták meg következetesen a határokat például a DK-val való kapcsolatuk esetében. Kampányfőnökként a tét meghatározásában látja a felelősségét, és abban, hogy a Momentum a liberális identitását későn vállalta fel nyíltan.

Felelősséget vállalnak-e az eredményért, lesznek-e lemondások? – kérdezte Gulyás Márton.

Ma reggel lesz elnökségi ülés. Ha az elnökséggel így döntünk, akkor készen állok a lemondásra. Felelősséget kell vállalnunk az eredményért, a nyáron lesz tisztújítás is

– válaszolta Hajnal.

Donáth Anna vezetői teljesítményével kapcsolatban azt mondta, hogy a Momentum tisztújításán mindig több jelölt van, és hogy a pártelnök elindul-e ezen a választáson, az az ő döntése. Hajnal hozzátette: Donáth rengeteget tett a Momentumért.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik