A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

A Momentum behúzott több fontos fővárosi kerületet, de az EP részeredmények óta érezhetően lankadt a hangulat

Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu

Rózsa András zuglói polgármesterjelölt is már megnyerte a kerületét – az eddig feldolgozott szavazatok alapján –, és úgy tűnik, a többség is meg lesz a testületben, nehéz öt év fog várni rájuk – jelentette be Bedő Dávid, a Momentum parlamenti frakcióvezetője. Ezzel a régi MSZP-s Horváth Csabát ütötte ki a ringből – mármint váltja a kerületi polgármesteri székben. Nem sokkal korábban közölték azt a hírt is a színpadról, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere annak ellenére újrázott magabiztosan, hogy egy összekapás után az ellenzéki összefogásból kilépve a szocialisták rá és jelöltjeire is ráindultak.

Az előző önkormányzati választáson az egész ország attól volt hangos, hogy egy bizonyos polgármester elment az Adriára mulatozni, most Borkai Zsoltra gondolok – vezette fel a következő bejelentést Bedő. Ő is, és a Fidesz utána következő polgármestere, Dézsi Csaba is újraindult idén, de mit sem értek ezzel, mert Pintér Bence nyert Győrben.

A XIII. kerületi La Vida Duna rendezvényközpontban tartott momentumos eredményvárón ezen közlemények után sem maradhatott el a taps, ujjongás viszont már nemigen jutott az örömhírekre, ugyanis a párt szempontjából eddig nem éppen rózsás európai parlamenti részeredmények miatt határozottan lankadtabb lett a hangulat a teremben. A Momentumnak pártként első nagy sikere a 2019-es EP-választás volt, ami erősen meghatározta azóta a párt identitását.

Az eredményváróra az utóbbi időben megérkezett Orosz Anna parlamenti képviselő, és Cseh Katalin EP-képviselő is, aki a Momentum brüsszeli listáján a második helyen van, és jelen állás szerint kisebb csoda kéne ahhoz, hogy újra mandátumhoz jusson. Az Orbán beszédet már kissé fáradtabban figyelte a plénum, egyesek tekintete némi dacos hitetlenséget is tükrözött a miniszterelnök sokadik győzelmi beszéde közben.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik