A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Vitézy: Ha Orbán Viktor annak a városfejlesztési programnak, amit én megfogalmaztam bizalmat szavazott, az egyben egy felelősség is

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Vitézy Dávid a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Iskolában adta le szavazatát, majd sajtótájékoztatót tartott. Mindenkit arra biztatott, hogy menjen el szavazni. Szerinte Budapesten változásra van szükség.

Elmondta, hogy sok biztatást kapott, de találgatni nem szeretne, így arra nem válaszolt, hogy milyen eredményre számít.

Nekem életem első választási kampánya volt és sikerült elérnem azt, amit akartam

– jelentette ki. Szerinte meg tudta haladni a pártpolitikai csatákat, és hálás amiatt, hogy sok száz önkéntes jelentkezett.

VARGA JENNIFER / 24.HU

Szentkirályi visszalépésével kapcsolatban megismételte, hogy ez a Fidesz döntése volt és a ő programján ez nem változtatott. Továbbra is kizárja, hogy akár a Fidesszel vagy a DK-val koalíciót kössön. Azt elismerte, hogy lehetnek olyan ellenzéki szavazók, akiket ez a visszalépés elbizonytalanított. Arra nem válaszolt, hogy Karácsonnyal együttműködne-e. Azzal kapcsolatban, hogy Orbán rá szavazott úgy fogalmazott:

Ha Orbán Viktor annak a városfejlesztési programnak, amit én megfogalmaztam, bizalmat szavazott, az egyben egy felelősség is. És ezt a felelősséget én szeretném Budapest fejlesztése érdekében felhasználni, számon kérni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik