Belföld

Kilépett a pártból Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője

Szajki Bálint / 24.hu
Tordai Bence
Szajki Bálint / 24.hu
Tordai Bence

A mai napon kiléptem a Párbeszédből; a továbbiakban a munkámat Buda zöld, független ellenzéki országgyűlési képviselőjeként és a Budai Zöld közösség tagjaként fogom folytatni. (…) Az EP-kampányban nem tudtam együtt menni a Párbeszéddel: meggyőződésem, hogy a DK-val és MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt

– írja Tordai Bence az urnazárás után publikált Facebook-posztjában. A Párbeszéd frakcióvezetője tudatta, azért nem hozta korábban nyilvánosságra a döntését, mert nem akart ártani Karácsony Gergely főpolgármesteri, illetve a többi önkormányzati jelölt kampányának.

Tordai szerint a DK-val és az MSZP-vel kötött szövetség egyenesen a feladása midannak, amiért létrejött a párt tizenegy évvel korábban, így nem hogy a kampányban, de még a szavazatával sem sem támogatta a közös listát.

Tordai posztjában hosszan részletezte még az okokat, a Párbeszéd-történetet, s bejegyzését azzal zárta:

Akárhogy is: szomorú vége ez egy szépreményű történetnek. Nincs bennem harag, csak bánat, hiszen tizenegy éven keresztül másokkal együtt én is rengeteg munkát tettem bele a Párbeszéd építésébe. És azt is el kell mondani: bár az elmúlt időszakban sok remek ember lépett ki vagy vonult passzivitásba, még mindig vannak értékes tagjai ennek a pártnak, akik a maguk területén következetesen képviselik a zöld, baloldali elveket. Nekik és a zöld ügy minden zászlóvivőjének üzenem: továbbra is közösek a céljaink, és tudom, vagy legalábbis remélem, hogy a jövőben még sokat fogunk együtt dolgozni.

A Partizánban Tordai Bence elmondta azt is, hogy a Párbeszéd frakciójának tagja kíván maradni az országgyűlésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik