A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Szavazott Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is

Vasárnap reggel leadta szavazatát a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője, valamint Gyurcsány Ferenc DK-elnök is.

Varga Jennifer / 24.hu

Dobrev a szavazás után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta:

Arra számítunk, hogy még több szavazónk lesz és még erősebb politikai közösséget fogunk tudni mutatni .

A várható EP-mandátumaikra vonatkozó kérdésre a politikus azt felelte, hogy az annak megállapítására szolgáló úgynevezett d’Hondt-mátrix bonyolult, és a mandátumszámuk nemcsak a saját szereplésükön múlik majd, hanem a többi pártén is.

Dobrev Klára kijelentette, a kampányban választ adtak arra a kérdésre, hogy „aki igazán ellenzéki”, annak egyszerű a választás. A Fideszre nem lehet szavazni és különösen a fővárosban, de szerte az országban sem lehet olyan pártra szavazni, mint a Tisza, ami nem határolódik el egyértelműen a Fidesz jelöltjétől Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja.

Varga Jennifer / 24.hu

A budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség van, ami Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége és listája mögött áll

– felelte arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri a főpolgármester-választást. Aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye és országosan megerősödjön a Fidesz, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára szavaz – érvelt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik