A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Szakács Árpád szerint ő nem tartozik semmilyen párt holdudvarába, de Magyar Péterről is megkérdeztük

24.hu
24.hu

A Mi Hazánk eredményváróján Szakács Árpádot, a Mediaworks korábbi főszerkesztőjét és Dúró Dóra jelenlegi tanácsadóját is elkaptuk egy rövid interjúra, aki elöljáróban hangsúlyozta, hogy ő pártügyekkel nem foglalkozik, inkább a civil világ meglátásait próbálja a párt felé képviselni:

Nem léptem be a pártba, nem vagyok tag, semmilyen szinten nincsenek kötelezettségeim

– mondta, de azért azt elárulta, hogy a baráti körben ők is tartottak mandátumbecslést, és ezen ő 8,4 százalékos EP-eredményt tippelt a Mi Hazánknak.

Eördögh Lola / 24.hu Szakács Árpád

Dúró tanácsadójaként, illetve a kampány és az országjárás során is az antiglobalista mondanivaló kialakítását próbálta segíteni, mint például „a készpénzvédelem, a digitális állampolgárság veszélyei, és a WHO szerződés hátterével kapcsolatos ügyek”, amelyek a magyar médiában szerinte sajnálatos módon nem nagyon jelentek meg.

Kérdésünkre, hogy van-e még bármilyen kapcsolata a fideszes holdodvarral, egy előzékeny kiigazítással indított:

Én semmilyen párt holdudvarába nem tartoztam, és nem is fogok tartozni. A megyei napilapok központi szerkesztőségét vezettem, és médiafeladatokat láttam el

– mondta, majd azt is felidézte, mi volt az az esemény, amely egy csapásra elvágta őt korábbi közegétől.

Az volt a töréspont, amikor valamivel több, mint két évvel ezelőtt pont a Mi Hazánknak volt egy lezárásellenes tüntetése, és én ott felszólaltam. Ezt követően lényegében 100 százalékban megszakadt minden kapcsolat, mind újságírói, mind pedig baráti, ismerősi fronton.

És hogy mit gondol Magyar Péterről és a Tisza Párt feltűnéséről? Azt Szakács is elismeri, hogy a közvéleménykutatások alapján minden bizonnyal tudtak Magyarék elvinni szavazókat a Mi Hazánktól, de szerinte elég megnézni a Tisza EP-listáját, hogy lehulljon a lepel: „a nagy globális techcégek különböző ügynökei vannak rajta, tehát egyértelmű, hogy ők mit és hogyan fognak képviselni”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik