Belföld

Fémcsővel támadt rá az egyik polgármesterjelölt a plakátjait lefújó rákospalotai alpolgármesterre

Palocsai Béla Rákospalota független polgármesterjelölte egy fémcsővel támadt rá Matlák Gáborra, a 15. kerület DK-s alpolgármesterére és embereire, akik éppen egy festékszóróval fújták le Palocsai plakátjait – írja a 444. Mindkét fél kihívta a rendőröket, az érintettek az atrocitást elismerték, de egymást vádolják bűncselekménnyel.

A 15. kerületben az ellenzék hivatalban lévő közös polgármesterének, Cserdiné Németh Angélának Palocsai Béla eddigi önkormányzati képviselő az egyik kihívója. Palocsai, a korábbi kerületi Momentum-elnök az elmúlt napokban azzal került be a hírekbe, hogy bár nem a Tisza Párt jelöltje, a plakátja megtévesztő módon ezt sugallja. Emiatt a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) el is marasztalta, és eltiltotta a további jogsértéstől – emlékeztet a 444.

A portál információi szerint napközben a felek egy ellenzéki kampányeseményen már összeszólalkoztak, este aztán Matlák Gábor, a kerület DK-s alpolgármestere a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat elnökével, Czuczu Tamással és két másik aktivistával egy kék festékszóróval járta a környéket, hogy lefújják Palocsai plakátjait. Állításunk szerint egyébként csak a Tisza szót tették láthatatlanná.

A kerület központjában aztán Matlákék elmondása szerint az alpolgármester egyszer csak egy fémcsővel a hátuk mögött termett és azt ordította, hogy:

most szétütlek benneteket, végetek van!

Ezt követően az alpolgármester szerint már ütött is Palocsai. Végül mindketten rendőrt hívtak. Palocsai azt mondta a 444-nek, hogy csak azért vett magához egy utcán talált vékony alumíniumcsövet, mert félt volna a négy, szerinte tagbaszakadt embertől. Azt elismeri, hogy a rúddal több ütést mért az alpolgármester kezére, de szerinte Matlák előtte fenyegetően közeledett felé a festékszórójával. Matlák Gáborhoz a rendőrök hívták ki a mentőket, akik a balesetire vitték.

Palocsai azt mondta a 444-nek, hogy nem politikusként, hanem emberként szégyelli az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik